Brdska trka „FAM KRUŠEVAC 2015“

Međunarodna brdska auto trka „FAM KRUŠEVAC 2015“ organizuje se po peti put u Kruševcu, na dobro poznatoj lokaciji na Čokotinom brdu. Iako je ovo treći trkački vikend na brdskim stazama našeg šampionata, osim za Šampionat Srbije, trka se kao i prošle godine boduje za CEZ šampionat i CEZ Historic. U organizaciji ASK Sprint Racing Kruševac, i uz pomoć generalnih sponzora Fabrike Maziva FAM Kruševac, Grada Kruševca i Eko Mlek Kaonik sigurno da nas očekuje sjajan vikend sa dosta takmičara.

„Staza se nalazi u završnoj fazi priprema. Obezbeđene su sve potrebne dozvole, a osigurane su i sve neophodne sigurnosne strukture za održavanje takmičenja. Veliki akcenat je stavljen na bezbednost publike, koja se očekuje u velikom broju, pa će dozvoljena mesta za boravak publike biti jasno označena i ograđena. Duž staze se nalazi 6 dozvoljenih lokacija za publiku.

Očekujemo da premašimo prošlogodišnju cifru od 48 takmičara. Puno je najava i veliko je interesovanje takmičara, ali ostavimo Verifikaciju da saznamo tačan broj prijavljenih. Trka u Kruševcu je postala tradicija, takmičari i posetioci su uvek prezadovoljni organizacijom, tako da je puno vozača, osim onih koji već voze Brdski šampionat, koji dolaze samo na ovu trku.“ – izjavili su organizatori za naš portal.

Dužina staze je 3150 metara i voze se dve vožnje. Tehnički pregled i verfikacija zakazani su za petak 17.07. od 15.00 do 20.00 časova i u subotu 18.07. od 07.00 do 10.30 časova. Treninzi su na programu u subota od 12.30h, dok  je start prve trke u nedelju 19.07. u 12.00h.

Staza se zatvara za saobraćaj, oba dana, u 11.00 časova. Više informacija možete pronaći i na zvaničnoj stranici http://hillclimbkrusevacserbia.weebly.com/

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video