Auto trke Brdske trke

Brdske trke vraćene u Bor

Posle par godina pauze žitelji Bora ovog vikenda ponovo su mogli da uživaju u brdskim trkama koje su se bodovale za Nacionalni i otvoreni šampionat Srbije. Potpisivanjem četvorogodišnjeg ugovora između Sportskog auto i karting saveza i Opštine Bor ponovo je ostvarena saradnja koja garantuje da će se brdske trke na ovoj dobro poznatoj stazi voziti do 2018. godine.

Tako je pod nazivom „Nagrada Bora 2014“ započeta peta i šesta trka domaćeg šampionata. Na startu se pojavilo 24 takmičara u 7 različitih klasa, koji su za zadatak imali da u dve najbrže vožnje za što kraće vreme pređu deonicu od 4700 metara.

Izveštaj počinjemo drugim dana gde u klasi I, popularnom „malom N-u“  do pobede dolazi novajlija Luka Kotorčević, koji je tek od skoro uplovio u svet auto trka. Kotorčević je u obe vožnje napravio pristojnu prednost, koju Zoran Milosavljević i Danijel Panić, nisu mogli da stignu. Četvrto mesto pripalo je Đorđu Ristiću iz Kraljeva,dok su peto, odnosno šesto mesto zauzeli Aleksandar Nenadović i Jovan Lazarević.

bor

Klasom II (Hibrid) bez velikih problema vladao je Predrag Lambaša, koji ove sezone ne zna za poraz, kako na brdskim, tako i na kružnim stazama. Posle osvajanja pol pozicije na treningu, popularni Lambi i u subotu i u nedelju nastavio je da „skida“ svoja vremena i tako ubedljivo stigao do svoje pete i šeste pobede ove sezone i time se približio osvajanju još jedne titule šampiona na brdskim stazama i zlatnoj kacigi. Drugo mesto zauzeo je Petar Miloradović, a treće mesto pripalo je Aleksandru Panteliću.

U klasi III do 1400 ccm grupe N, Aleksa Radojković nije imao konkurenciju, tako da će se morati zadovoljiti samo polovinom od maksimalnog broja poena.

Klasu IV (1400 ccm E1) obeležila je pobeda Željka Pisarića u svom odličnom pripremljenom Yugu 1400 hobi. Maestralnom vožnjom i prevelikom razlikom u odnosu na konkurenciju, Pisarić se takođe primakao osvajanju titule u svojoj klasi. Poziciju broj dva zadržava Zoran Jablić, treći je Mario Zahirović, četvrto mesto pripalo je Draganu Lukiću, a peti je Srđan Jevtić.

pisaric

U klasi V (1600 E1) u oba dana najbolji je bio Vitomir Cvetić Susi u svom Golfu 1, drugo mesto zauzeo je Vladimir Panić, treći je bio Borivoje Gajic u Suzuki Swiftu, četvrto mesto pripada Nebojši Janoševiću.

bor1

Klasa VI (SP,N,A) do pobede ubedljivo stize Darko Božilović u svom Ford Focusu, drugo mesto zauzima Vladimir Kostić, koji je konačno uspeo da „našteluje“ svoju Alfu 156 SP, i time dodje do svog prvog pehara ove sezone. Treće mesto zauzeo je Željko Đunisijević, koji je zbog problema sa menjačem prvog dana ostao bez plasman. Četvrti je na cilj stigao Života Milić.

Klasa VII imala je samo jednog vozača Dragoslava Stanojevića.

Rezultati subota:

Klasa I – mali N

 1. Luka Kotočević
 2. Danijel Panić
 3. Zoran Stanisavljević
 4. Jovan Lazarević
 5. Đorđe Ristić
 6. Aleksandar Nenadović

Klasa II – Yugo 55 Sport/Hibrid

 1. Predrag Lambaša
 2. Petar Miloradović
 3. Aleksandar Pantelić

Klasa III – do 1400ccm gr.N 

 1. Aleksa Radojković

Klasa IV – do 1400ccm E1

 1. Željko Pisarić
 2. Srđan Jevtić
 3. Zoran Jablić
 4. Mario Zahirović
 5. Dragan Lukić

Klasa V – do 1600ccm E1

 1. Vitomir Cvetić
 2. Vladimir Panić
 3. Borivoje Gajić
 4. Nebojša Janošević

Klasa VI – SP,N,A

 1. Darko Božilović
 2. Života Milić
 3. Vladimir Kostić
 4. Željko Đunisijević

Klasa VII – Open

 1. Dragoslav Stanojević

 

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video