Brdska trka Bor – drugi dan

Posle prve trke u Boru, stižu nam rezultati i sa nedeljne trke, koja je donela dosta preokreta u rezultatima naročito u klasama mali N i Hibrid.

Posle subotnje pobede u klasi mali N, Jovan Lazarević se u nedelju morao zadovoljiti trećim mestom, dok je do pobede stigao Zoran Milisavljević, popularni Kinez. Iako je najbolje vreme na nedeljnom treningu imao Đorđe Ristić, on se i ovaj put našao na poziciji broj dva, a iza njega su kao što smo već rekli ostali Lazarević i vodeći u brdskom šampionatu Nikola Jovanović Rus.

kinez

Borba za titulu u ovoj klasi biće do kraja neizvesna, s obzirom da vodeći  Jovanović ima 163 boda, prati ga Zoran Milisavljević sa 160, a zatim slede Jovan Lazarević sa 151, odnosno Đorđe Ristić sa 146 bodova.

U klasi hibrid, do pobede je stigao Danijel Panić kome je ovo prva pobeda od prelaska iz malog N-a u Hibrid. Drugi je Aleksandar Pantelić, a treći Mihajlo Sreten Marić. Vodeći u ovoj klasi Predrag Lambaša brisan je iz plasmana zbog kako se navodi nedostatka dozvoljene mase njegovog Juga.

daki

Klasa 3, do 1400 kubika grupa N i A, još jedna pobeda Miloša Brkića koji je nadomak titule u ovoj klasi. Drugi je ovoga puta Borivoje Gajić, koji je posle subotnjeg odustajanja uspeo da dodje do cilja ispred trećeplasiranog Lazara Miladinovića.

brkic

Klasa 4, do 1400 E1, pored je ostao potpuno isti kao i sa subotnje trke. Dejan Ilić Dženkins još jednom pobeđuje ispred Srđana Jevtića i Živote Milića.

Klasa 7, do 2000 kubika N i A, ostala je u subotnjoj trci bez Igora Bogatinovskog koji nije startovao, pa je tako Aleksa Radojković olako stigao do pobede ispred Vlade Kostića i nastavio borbu za generalni plasman.

aleksa

Željko Đunisijević pobeđuje Gorana Toromana u klasi 8.

željko

Darko Božilović opet je bio usamljen u klasi SP, ali je došao i do još jedne pobede u generalnom plasmanu, gde se nadmetao sa Aleksom Radojkovićem.

Takođe i u Fića kupu poredak se nije promenio, Savo Jančević je odneo pobedu ispred Radoslava Jovića.

fica

Jako mali broj takmičara našao se i ovoga puta na brdskoj trci, iskreno se nadamo da će se na već dugo najavljenom beogradskom Košutnjaku naći veći broj vozila. Sa novim i potvrđenim informacijama uskoro ćemo najaviti i poslednju trku brdskog šampionata Srbije za 2015. godinu.

foto: Vladan Mišić

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video