Auto trke Brdske trke

Brdska auto trka „Kruševac 2016“

Vikend pred nama donosi nam novu brdsku trku u organizaciji ASK Sprint Racing kluba iz Kruševca.

Na dobro poznatoj stazi na Čokotinom brdu, 16. i 17. jula biće održana peta brdska auto trka šampionata Srbije. Pripreme za trku dolaze u završnu fazu, a ove godine očekuje dosta veći broj takmičara nego ranijih godina. Svoj dolazak najavili su takmičari iz Crne Gore, Poljske i Hrvatske.

evox

„Tradicija duga već šest godina se nastavlja. Grad Kruševac generalni je provitelj cele trke. Staza je ista kao prošle godine, samo su proširene sve krivine koje nisu imale ivičnjake. Sada su postavljeni ivičnjaci, a krivine su šire za oko 40-50 cm. Najava je puno i ako bude sve po planu, premašićemo broj takmičara od prošlih godina. Treninzi počinju u subotu od 12:30h, dok je start trke u nedelju u 12 časova. Put za saobraćaj se zatvara oba dana od 11 časova. Sve teče po planu, pa ovom prilikom pozivam sve gledaoce da dođu u što većem broju.“ – izjavio je za naš portal organizator Dragan Zvekić.

 

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video