Bradley Smith tek treba da pokaže svoj potencijal

Šef Yamahe, Lin Jarvis veruje da Bradley Smith tek treba da pokaže svoj puni potencijal u MotoGP-u, dok se britanski vozač priprema za ključnu treću sezonu u kraljevskoj klasi svetskog šampionata.

Smith se pet puta plasirao među prvih šest vozača na Monster Yamaha Tech 3 YZR-M1 u 2014. uključujući brilijantni prvi MotoGP podijum na dramatičnom Australijskom Grand Prix-u na Phillip Islandu.

Smith je dobio novi jednogodišnji ugovor za predstojeću sezonu i šef Yamahe, Jarvis koji potpuno podržava Poncharalovu odluku da zadrži bivšeg osvajača 125GP, veruje da najbolje od 24-godišnjaka tek dolazi.

Jarvis: „Mnogo smo razgovarali o Tech 3 i Bradleyevim rezultatima i u jednom trenutku on je imao previše padova i tada je možda preveliki pritisak bio na njemu.“

„Jasno je da Bradley ima talenat a da li se kvalifikovao za vožnju M1? Ja apsolutno nemam sumnji oko toga. Da li smo videli najbolje od njega? Ja ne mislim tako, mislim da on može pokazati više. Mislim da je pokazao šta može da uradi ali on to mora konstatno da radi. Na njemu je da napreduje, pa ćemo videti da li produžujemo ugovor na 2016.“

 

Foto: teamtech3.fr

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video