Bradl uzbuđen pred početak nove avanture sa Aprilijom

Stefan Bradl uzbuđen je pred svoj nastup za Aprilia Racing ovog vikenda u Indianapolisu. Nemački vozač priprema se da zakorači u novu veliku avanturu.

Nakon sporazumnog odlaska iz Forward Racing-a, Bradl se pridružio timu za koji će ostatak sezone zajedno sa Alvarom Bautistom voziti fabričku Apriliju RS-GP.

Bradl je zamenio Marca Melandrija, koji je napustio Gresini Racing nakon osam odvezenih trka u sezoni 2015 u kojima je pokazao loše rezultate.

„Jedva čekam da stignem u Indianapolis i započnem novu veliku avanturu. Očigledno je da na početku neće biti lako,“ rekao je Bradl.

„Moram da se naviknem na novi tim i novi motocikl, tako da je moj glavni cilj na ovoj trci upoznavanje sa mojim mehaničarima i upoznavanje sebe sa načinom na koji motocikl funkcioniše.“

„Što se tiče povrede mog desnog zgloba, situacija je dobra. Veoma sam zadovoljan jer mi ruka ne pravi probleme i u poslednje vreme bio sam u stanju da odradim treninge koje sam radio pre povrede. Tokom letnje pauze oporavak je proticao dobro i u ponedeljak su mi lekari dali jasnu potvrdu da mogu da se trkam u Indianapolisu.“

„Nedavno sam takođe bio na motocross treningu da bih proverio kako se osećam na motociklu. I dalje ne znam kako ću se osećati dok budem vozio MotoGP motocikl, ali mislim da ću u Indianapolisu biti 100% spreman.“

 

 

 

Foto: motogp.com

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video