Moto trke MotoGP

Bradla ne brine mogući prelazak Espargara u Apriliju

Stefan Bradl kaže da je ravnodušan po pitanju mogućeg prelaska Aleixa Espargara u Aprilia MotoGP tim za 2017, potez koji bi Nemca ostavio na cedilu.

Suzukijev vozač potvrdio je u Barseloni, da je između ostalih timova, pregovarao i sa Aprilijom o vožnji u sledećoj sezoni. Italjanski proizvođač već je potvrdio dolazak Moto2 vozača Sema Lowesa u svoju postavu za 2017, ostavljajući time samo jedno mesto slobodno.

„Mnogo se priča o ovom trenutku, ali još uvek ništa nije odlučeno. Ne znam šta se dešava iza scene i to nije nešto na šta ja mogu uticati,“ rekao je Bradl.

„Nije ostalo mnogo opcija. Moj prioritet je da ostanem ovde i oni imaju opciju za mene za narednu godinu. To je njihova odluka, u osnovi imaju pravo da traže druge vozače. Vreme će pokazati.“

„Aleixa je odgajio Suzuku, ali znamo da je čudan lik koji može biti vatren, tako da nisam previše zabrinut. Videćemo.“

Na pitanje da li će biti primoran da ako se glasine oko Espargara obistine razmotri svoje opcije van MotoGP-a, Bradl je odgovorio: „To su samo glasine, ali ako to bude konkretnije, pogledaću.“

Aprilija je istakla cilj da kompletira svoju postavu za 2017. pre naredne trke u Assenu.

 

 

 

 

Foto: motogp.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video