Bradl najbrži vozač otvorene kategorije

Prvi dan MotoGP testiranja završio se pozitivno za Forward Racing tim i Stefana Bradla koji je dan završio kao najbolje plasiranji vozač otvorene kategorije.

Nemački vozač nastavio je svoj rad na prilagođavanju motociklu Forward Yamahe vozeći 58 krugova sa najboljim vremenom 2’01.556, koje mu je donelo osmu poziciju, samo sekundu iza vodećeg Marca Marqueza.

Dan je bio uspešan i za njegovog tismog kolegu Lorisa Baza, koji je odvezao 66 krugova i ostvario najbolje vreme od 2’04.163.

Bradl je oduševljeno izjavio: „Ovo je bio veoma pozitivan dan. Prolazna vremena bila su dobra i biti među prvih deset na kraju dana je definitivno dobar početak. Osećaj je takođe veoma dobar, iako tek trebam da steknem pravo poverenje u Magneti Marelli softwer. Imam pred sobom još dva dana rada i siguran sam da ću pronaći prava podešavanja kako bih odmah u prvoj trci bio brz.“

Baz je dodao: „Osećaj na kraju prvog dana je pozitivan. Odvezao sam 66 krugova i moj rad se nastavlja u pozitivnom pravcu. I dalje moram da nađem pravi položaj na motociklu ali napredujemo veoma brzo.“

 

Foto: speedweek.com

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video