Boullier: U direktnim pregovorima smo sa Alonsom

Trkački direktor McLarena priznao je da oni sada lično komuniciraju sa Fernandom Alonsom. Ovu vest je danas potvrdio Eric Boullier i kazao da tim iz Vokinga lično pregovora sa Špancem koji ovoga puta nije želeo da koristi Hondu za svog posrednika. Već je odavno javna tajna da su Fernando Alonso i McLaren u određenim pregovorima i prema nekim ranijim navodima kada bi do dogovora došlo on bi se desio između Španca i japanskog proizvođača. Ove nedelje izašla je i zvanična lista timova za narednu godinu gde u imenu stoji McLaren-Honda.

Šef tima Eric Boullier kazao je da Alonso sada direktno priča sa ljudima iz Vokinga:

„To je sada McLaren. On je zvanični tim na FIA-noj listi. McLaren će i zaključivati ugovore sa vozačima i niko drugi. Postoje mnogo razloga i diskrecije i zato želimo da se fokusiramo na VN Barzila. Jedina stvar koju moga da vam kažem jeste da pripremamo pobednički tim na dugoročnom planu.“

„Mi smo već isplanirali našu vozačku postavu ili strategiju kompanije za rok na dve do četiri godine, pa čak i na možda šest sezona, sve zavisi koliko ćemo dugo pobeđivati.“

Potvrda da će Alonso postati novi-stari član McLarena očekuje se pred početak vikenda u Abu Dabiju gde bi trebalo da zameni Jensona Buttona.

Izvor: F1-serbia.com

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video