Auto trke Formula 1

Bottas u Mercedesu, u Williamsu „penzioner“

Mercedes je danas konačno doneo odluku o tome ko će biti timski kolega Lewisu Hamiltonu.

Valtteri Bottas nije nikakvo iznenađenje. Toto Wolff je o Valtteriju rekao da se savršeno uklapa u viziju kakav tim treba da bude, da deli njihovu radnu etiku kao i možda najbitnije da je brz i pouzdan vozač. Lewis Hamilton je putem društvenih mreža poželeo dobrodošlicu novom timskom kolegi.

U prethodnih mesec dana najviše se govorilo o Bottasu i Wehrleinu kao potencijalnim naslednicima Nica Rosberga u Mercedesu.

Sauber je juče objavio da će Wehrlein voziti za njih u narednoj sezoni i time je najava Kate Williams da je Valteri oslobođen obaveza prema tom timu postala jasan znak da će preći u Mercedes. Toto Wolff je najzaslužniji za dovođenje Bottasa u Mercedes dok je za Wehrleina smatrao da je još nedovoljno iskusan vozač. Tada su u Sauberu otvorili vrata Pascalu i gde će biti timski kolega Kevinu Mangussenu.

Ono što jeste iznenadilo je povratak Felipea Masse u Williams. Posle onolike pompe oko odlaska u penziju i toga da jedva čeka da se odmori postavio je rekord kao najbrži povratak na stazu posle penzije. Nepuna dva meseca penzije i vratio se u Williams. Iako je u intervjuima na kraju prethodne sezone izjavio da bi se vratio samo u Williams, niko nije očekivao da će to biti tako brzo. Možda će iskusni „penzioner“ biti prava kombinacija sa novajlijom Lanceom Strollom.

Video