Bottas spreman za novu sezonu

Vozač Wiliamsa, Valtteri Bottas, rekao je da je njegov snažan učinak u 2014. bio dobra priprema za njega da pobedi u trci Formule 1. Finac je prošle godine imao revolucionarnu sezonu, sa čak 6 podijuma. Završio je četvrti u generalnom plasmanu.

Na pitanje da li je spreman da osvoji svoju prvu pobedu u F1, Bottas je odgovorio: „Da, spreman sam za to. Sada sam bolji vozač nego prošle godine. Nikada nisam sumnjao u sebe, ali voleo bih i da dokažem to sa dobrim bolidom. Znam da mogu biti na samom vrhu u borbi za pobedu. Završio sam 38 trka. To nije mnogo, ali iz svake sam naučio po nešto. Uvek težim da budem uspešniji u sledećoj trci, a sada ću to sigurno biti, jer imam mnogo više iskustva. Takođe, osećam se nogo prijatnije u timu. To su dobri inžinjeri i dobri ljudi, tako da se radujem svemu tome. Mnogo smo poboljšani kao tim. Ispred nas je 20 prilika. Potrudićemo se i iskoristiti ih.“

Bottas i Williams moraće da pobede aktuelnog šampiona, Mercedes, koji je na testiranjima pokazao neverovatnu formu. Nije dozvolio da mu se rivali približe, a nije koristio super meke gume, kao što su svi ostali koristili i sa njima postavili najbolje rezultate.

“ Ne znam da li smo zatvorili taj jaz “ rekao je Botas, čiji je tim zauzeo treće mesto u šampionatu konstruktora, ali kao što svi misle, drugi posle Mercedesa po zaslugama.

“ Želimo da pokušamo i napravimo dobru borbu sa njima. Još uvek je rano. Svi imamo isti cilj – da budemo bolji nego prošle godine.“

 

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video