Auto trke Formula 1

Bottas ostaje u Williamsu

Finski vozač Valtteri Bottas potvrdio je danas da će i naredne sezone voziti za svoj sadašnji tim Williams. Njegov sadašnji timski kolega Felippe Massa je pre nekoliko nedelja najavio da će se povući iz F1 na kraju ove sezone. Nakon Massine najave ostale su samo pretpostavke ko bi mogao da zameni Brazilca. Iz Williamsa su potvrdili da će njegovo mesto preuzeti Lance Stroll. Kanadski novajlija je osvojio ovogodišnji evropski šampionat i počeo je pripreme za prelazak u F1 vežbajući na starim Williamsovim bolidima.
Za prelazak Strolla u Williams još uvek ne postoji zvanična potvrda, a PR tima odbija da komentariše te pretpostavke. O tome ko će zameniti Massu znaće se posle trke u Meksiku. Lance Stroll pored toga što je vrlo talentovan vozač može timu da donese i mnogo novca i sponzora pošto mu je otac Lawrence Stroll, kanadski milijarder.
Informacija o ovom prelasku ostavlja tim Renaulta kao jedini veliki tim bez jasno definisanog tima. Nico Hulkenberg je potvrdio svoj prelazak ali se i dalje ne zna ko će mu se pridružiti.

Video