Auto trke TCR

Borkoviću treća pozicija na Tajlandu

Dušan Borković, nakon, prema njegovim rečima, najgorih kvalifikacija koje je vozio juče, danas je u drugoj trci osvojio treću poziciju.

Borković je u prvoj trci dana TCR šampionta završio kao sedmoplasirani, na istoj poziciji sa koje je i startovao. U prvoj trci trijumfovao je Pepe Oriola, ispred Jamesa Nasha i Giannia Morbidellia. Za prvu trku nije bilo borbe, Oriola je krenuo sa pol pozicije i do cilja nije menjao poziciju.

U drugoj trci Borković je odlično iskoristio gužvu na stazi i nadmašio više vozača uz agresivne manevre po kojima je Borković i poznat. Uz 4 sekunde zaostatka za drugoplasiranim, Dušan je došao do treće pozicije.

Sledeća trka vozi se 17. i 18. septembra u Singapuru, a do kraja šampionata imamo još dve trke, jednu u Sepangu prvog i drugog oktobra, a šampionat završavamo u Macau tek 20. novembra.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video