Auto trke ETCC

Borkoviću prvo i treće mesto

Nakon što je kvalifikacije na stazi Zolder završio na trećoj poziciji uz samo dva izvezena kruga po suvom vremenu, Dušan Borković danas je napravio dobre rezultate.

Prvu trku Dušan je završio na trećoj poziciji. Mato Homola došao je do druge pobede u karijeri nakon što je Davit Kajaia u BMW imao problem tehničke prirode. Gruzijac je bio na samo tri kruga od istorijskog uspeha, jer je odlično iskoristio prvu poziciju kako bi izbio na čelo gde se zadržao sve dok ga kvar nije udaljio. Borković je u prvoj fazi trke izgubio duel sa Peterom Fulinom, koji je trku završio na drugoj poziciji.

U drugoj trci Borković se odlično snašao na startu, tako da je već u trećem krugu bio na trećoj poziciji. Ubrzo je sustigao i prvu dvojicu i trku završio ispred Ronny Josta koji je imao pol poziciju nakon inverznog starta. Mato Homola nije mogao bolje od treće pozicije, dok je Fulin drugu trku završio na poziciji četiri.

Borković trenutno ima 21 poen prednosti u generalnom plasmanu. Naredna i poslednja trka u sezoni vozi se 11. oktobra u Pergusi.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video