Auto trke ETCC

Borkoviću pol pozicija

Srpski automobilista Dušan Borković osvojio je pol-poziciju za trku 1 poslednjeg trkačkog vikenda u sezoni ETCC šampionata koji se vozi na Siciliji. On je uspeo da sa samo dva brza kruga ostavi iza sebe svoje rivale – Matu Homolu i Petera Fulina.

Pančevac je na starim gumama izvezao najbolje vreme u ranoj fazi kvalifikacija (1:48.887), Homola je bio drugi, a Kajaia odličan treći. Roni Jost je u to vreme izvezao samo jedan brzi krug i završio svoje učešće na kvalifikacijama.

Posle odlaska u boks, pretendenti na titulu u klasi zauzeli su prva tri mesta u poretku Borković-Homola-Fulin, a vreme koje je tada postavio Dušan ostalo je najbolje do kraja sesije (1:48.178). Andreas Pfister, koji matematički još ima šansu da se bori za titulu uspeo da je postigne četvrto vreme.

U TC2 klasi ovog puta nije dominirao Davit Kajaia, jer se Franc Engstler, vlasnik tima za koji Gruzin vozi, odlučio da se takmiči u Italiji. Nemac je svog pulena nadmašio za više od sekunde, a od ostalih konkurenata – Rlkija, Atara i Bitera – dve, odnoso tri sekunde.

Prva trka vozi se od 11 časova, dok je start druge trke planiran za 13h.

 

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video