Auto trke TCR

Borkoviću pol pozicija u Belgiji!

Srpski takmičar Dušan Borković startovaće sa idealne pozicije na današnjoj prvoj trci belgijske runde TCR Internacionalne serije, zahvaljujući krugu od 2:33,065 izvezenom na kvalifikacijama na Spa Frankoršampu.

Vozač „seata“ tima B3 rejsing bio je četvrt sekunde brži od kolege po marki automobila, Pepea Oriole, a 3,5 desetinke bolji od Akua Pelinena u „hondi sivik“. Finac je jedini pulen Honde koji se probio u drugu rundu kvalifikacija.

Borković je u Q2 prošao kao drugi, a Oriola kao tada najbrži, ali je u presudnih 10 minuta srpski vozač nadvladao Španca. Zahvaljujući prvoj TCR pol poziciji u karijeri, Dušan je ubeležio i 5 bodova u vozačkom poretku prvenstva.

Pored navedenih pilota, prvih pet redova u trci 1 popuniće i Afanasjev, Neš, Homola, Taši, Komini, Buri i Kortals. U gornjem domu su svi automobili B3 rejsinga i Kraft-Bambu Lukoil tima. U top 10 našlo se sedam Seata, dva Golfa i već pomenuta jedna Honda.

Na inverznom startnom rasporedu za sutrašnju trku 2, pol poziciju ima domaći trkač Pjer-Iv Kortals. Šesti startni red u obe trke zauzeće Klere u Peugeotu i Verne u Golfu.Vernea su na tako nisku poziciju spustila brisanja brzih krugova, kaznena mera zbog prekoračenja granica staze.

TCR-quali-R2

Još u prvoj kvalifikacionoj rundi ispali su: Glison, Kadžaja, Morbideli, Hezemans, Gračov i Gilver. Najneprijatnije iznenađenje bila je tako rana eliminacija vozača Honde, Glisona i Morbidelija, a u slučaju italijanskog veterana razočaranje je utoliko veće što je on u Belgiju došao kao vodeći u generalnom.

TCR-quali-R1

Trka 1 TCR Internacionalne serije na Spa Frankoršampu vozi se danas u 17:30h.

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video