Auto trke TCR

Borkoviću dva pehara u Nemačkoj

Dušan Borković ove godine nastupa u svetskoj TCR seriji. Danas su na kalendaru bile dve trke u Nemačkoj, na kojima je Borković dva puta došao do pobedničkog podijuma.

U prvoj trci Borković je startovao kao prvoplasirani, ali već u trećem krugu kliza u šljunak, nakon čega se na stazu vraća na trećoj poziciji.

naberzi

Borković je u poslednjem krugu načinio presudni manevar uz koji je pretekao Jamesa Nasha i na taj način došao do druge pozicije u trci, odmah iza Homole koji je stigao do sigurnog prvog mesta.

Druga trka takođe je donela veliki broj sudara i izletanja, ali to Borkovića nije pomelo. Naš vozač startovao je kao desetoplasirani, ali već u prvom krugu dolazi do pozicije četiri.

Tu je došlo i do kontakta između Vernaya i Borkovića, nakon čega je Borković udario u Homolu, ali se zadržao na stazi. Dok se Dušan probijao po stazi, Oriola je polako odmakao pratećim vozačima, ali Borković uspeva da se primakne na samo dve sekunde iza njega.

Oglašavaj

Ipak, Pančevac je kasno smanjio razliku, tako da vremena za borbu nije ni bilo. Origola prvi prolazi kroz cilj, ispred Borkovića i Nasha.

Sa osvojena dva druga mesta, Borković je napravio najbolji rezultat u 2016. godini, a ujedno i najbolji rezultat u TCR seriji.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video