Auto trke WTCC

Borković započeo azijsku turneju

Turneja počinje trkačkim vikendom u Pekingu, a već sledeće nedelje vozi se trka u Šangaju
Vozači Svetskog šampionata turing automobila azijsku turneju započeli su obilazkom Kineskog zida i veoma posećenom konferencijom za medije na kojoj su najavljene trke u Pekingu i Šangaju. Srpski as izazvao je veliku pažnju medija izmedju ostalog i zbog svoje visine.

Trkački vikend u Pekingu malo je poremetio uobičajeni raspored na koji su vozači navikli, pa su se tako danas održala tri treninga, a u nedelju su zakazane kvalifikacije i trke.
„Zadovoljan sam kako su prošli treninzi.Sva tri su bila veoma produktivna. Bilo je dosta izletanja mojih kolega, a time i prekida u treningu. Staza u Pekingu veliki je izazov za mene, ali i za ostale Chevije s obzirom da mnogo bolju trakciju za nju imaju Lade i Honde kako se pokazalo. O Citroenima i da ne govorim. Staza je inače izuzetno kratka i veoma teška. Traženje dobrog set upa sutra neće biti lak posao jer danas pada kiša i veoma je hladno, a za sutra je najavljeno lepo i suvo vreme. Moj Chevy je dobio i nove homologirane delove i nadam se da će se dobro pokazati, za sada sam zadovoljan napretkom“-rekao je Borković posle današnjih treninga.

Trke su sutra u 8:30 i 09:30 u direktnom prenosu na Eurosportu i RTS2, a kvalifikacije u odloženom prenosu u 7:30 na Eurosportu

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video