Auto trke TCR

Borković za Serbiaring: Samo neka se prekine ova loša serija

Srpski automobilista Dušan Borković nije imao sreće u Austriji.

Posle dobrog starta, ispred njega se stvorila gužva, jer se nekoliko automobila sudarilo na prvoj krivini. Dušan je izbegao taj incident i brzo se probio do trećeg mesta, a posle odustajanja Pepea Oriole nasledio je drugu poziciju.

Nekoliko krivina pre kraja trke, Džejms Neš je našeg asa dotakao bočno, njemu je pukla guma i završio je u ogradi.

“Nije Neš ništa kriv, iako mi je ponudio izvinjenje. Nisam bio ljut na njega, nego na celu situaciju. Moguće je da sam se bocnuo sa nekim u prvoj krivini, jer guma ne pukne od dodira kakav smo imali Neš i ja. Primetio sam posle prolaska pored tog lančanog udesa da mi je auto malo sporiji na pravcu od onoga što sam očekivao. Sada to nije ni važno. Ovo je neverovatan peh”, rekao je za naš portal Borković.

13312719_10207452373001652_2993005031359343540_n

O utisku sa vikenda nema mnogo šta da se kaže. Dušan prosto ne može da veruje šta mu se dešava.

“Ja sam ove sezone praktično završio samo tri trke. Potpuno sam izgubio samopouzdanje, jer nisam kriv ni za šta što mi se dešava, osim za Eštoril, to jeste bila moja greška. Potrebno mi je da završim bar jednu trku. Odmah bi sve bilo bolje, ne moram čak ni bodove da osvojim, samo neka se prekine ova loša serija”, dodaje Pančevac.

“Pogledajte Mata (Homolu). Mi smo timske kolege i dobri smo drugari, ali mislim da on nikog nije pretekao u trci ove godine, a eno ga šesti u generalnom plasmanu. To je zato što se njemu ništa nije desilo kao meni”.

Dušanov “seat leon rejser” nije bilo moguće popraviti za drugu trku. Kad su mehaničari B3 rejsinga otvorili haubu ustanovljeno je da je polomljeno skoro sve: menjač, poluosovina, viljuške…

“Auto je totalizovan. Od udarca je čak ispao i kompjuter. Sad ne znam ni šta će dalje biti i kako ćemo se zakrpiti za sledeći trkački vikend. Ne mogu da verujem šta mi se događa”.

Foto: Igor Marković

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video