Auto trke ETCC Kružne trke

Borković vozi ETCC

Najbolji srpski automobilista, Dušan Borković, izjavio je danas na konferenciji za medije da je morao da se povuče iz Svetskog šampionata turing automobila (WTCC) ali i da će se brzo vratiti.

Dušan Borković će voziti ETCC koji startuje trkom u Mađarskoj 2. i 3. maja.

„Proteklih mesec dana su mi bili najteži u životu. Zbog problema sa sedištem trpeo sam velike bolove, a znate i da mi je umro otac, koji mi je bio najveća podrška i siguran sam da bi mi i sada bio. Ne bih mogao sebi da oprostim da ugrozim zdravlje i karijeru, jer ispred mene je bar još 10 godina takmičenja,“ izjavio je Borković na konferenciji za medije.

„Osećam se razočarano i izdato. Prošla godine je bila prilika koja se otvara samo jednom u životu. Posle samo jedne sezone u Evropskom šampionatu dobio sam šansu da uđem u Svetski šampionat. Mnogo sam naučio, to je pokazao i podijum u Japanu. Nisam mogao ovo da trpim i u dogovoru sa sponzorima odlučio sam da vozim ETCC ove godine. Postoje planovi o pravljenju srpskog tima, kako bi mogli maksimalno da kontrolišemo situaciju. Nisam se nadao da će vreme za to tako brzo doći ali smatramo da je to jedino rešenje. Mnogo toga sam naučio, video sam kako dobri timovi rade. Od prethodnog tima ne bih voleo da učimo (osmeh).“

„Ovo nije definitivno povlačenje iz WTCC-a, kao što bi rekao Švarceneger : vratiću se!“

Dušan Borković će voziti najnoviji Seat u ETCC šampionatu.

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video