Auto trke TCR

Borković u TCR seriju ulazi sa novim brojem 62

Srpski automobilista Dušan Borković, aktuelni ETCC prvak svoje vreme do početka nove sezone gde će sa mađarskim B3 Racing timom nastupati u prestižnoj TCR Internacionalnoj seriji, koristi svaki trenutak kako bi se što bolje pripremio za nove izazove.

Jovan Borković koji je preminuo prošle godine, vozio je davne 1993. godine trke kamiona upravo sa brojem 62, što je doprinelo da se Dušan već sledeće godine nađe u kartingu sa istim brojem. Kako i sam Duca napominje promena broja za njega više ima sentimentalni razlog.

„U svoju debitantsku sezonu u TCR ulazim sa novim-starim brojem. 62 je moj prvi broj koji sam preuzeo od mog oca kad sam krenuo da se trkam u kartingu ’94. Ovaj broj mi mnogo znači, bio mi je srećan tada i verujem da će i od sada biti! Karting je napokon stigao tako da je sve spremno za nove pobede.“ – poručio je Duca svojim fanovima na društvenim mrežama.

Prva trka TCR serije vozi se 3. aprila na stazi u Bahreinu, a ove godine planirano je 11 trkačkih vikenda u ovom šampionatu.

dusan borkovic

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video