Auto trke TCR

Borković startuje 13, Kadžaja ba polu

TCR International Series Georgia, Rustavi 30 March - 2 April 2017

Mogao je Dušan Borković da očekuje da će se namučiti na debitantskom vikendu u kokpitu Alfa Romeo Đulijete, ali izvesno nije očekivao da će prve kvalifikacije u godini završiti već u Q1 rundi.

Do prolaska u najbržih 12 Borkovića je delilo nešto preko četiri desetinke. S druge strane, njegov timski kolega Davit Kadžaja izvezao je treći rezultat u Q1 rundi, da bi u desetominutnoj Q2 završnici osvojio i pol-poziciju za trku 1 na Rustavi motoparku.

Komentarišući svoje trinaesto mesto i kvalifikacioni poraz, Borković se požalio da su mu u prvom krugu pukli letva volana i diferencijal.

“Nažalost, imao sam peh i to me je prilično razočaralo jer nisam mogao da ostvarim dobro startno mesto za nedeljne trke. Ovaj vikend nije počeo kako smo se nadali, ostaje mi da se koncentrišem na trke i nadam se najboljem. Svakako verujem da će na drugom vikendu u Bahreinu stvari funkcionisati mnogo bolje. Čestitam timskom kolegi Kadžaji na odličnoj vožnji”, kazao je Borković, koji je po svemu sudeći već počeo da razmišlja o sledećoj rundi TCR Internacionalne serije.

Više o TCR seriji čitajte na sajtu Serbiaring.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video