Auto trke WTCC

Borković: Podrška države mi je jako bitna

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas s našim najboljim automobilistom Dušanom Borkovićem.

„Izuzetna mi je čast što sam razgovarao s takvim šampionom kao što je Dušan, koji je postigao najveći uspeh u istoriji srpskog automobilizma osvojivši drugo mesto u trci Svetskog šampionata turing automobila na čuvenoj stazi Suzuka u Japanu. Njegov uspeh je pokazatelj da postižemo rezultate na svetskom nivou i u sportovima koji nemaju veliku tradiciju i popularnost u Srbiji. Ministarstvo omladine i sporta ima veliku želju da pomogne Borkoviću i njegovom timu, vodeći računa o mogućnostima koje diktira ukupna ekonomska situacija“, kazao je Udovičić i odao posebno priznanje Dušanu Borkoviću što svaku priliku koristi da se nesebično zahvali svojoj zemlji i na najbolji način promoviše Srbiju.

Najbolji srpski automobilista svih vremena Dušan Borković zahvalio je ministru Udovičiću na prijemu i podršci.

„Čast mi je da me je ministar primio nakon mog uspeha u Japanu i moje debitantske sezone. Mnogo mi znači što prati moje rezultate i poštuje trud koji moj tim i ja ulažemo. Podrška ministra i države mi je jako bitna. Sastanak je bio sjajan. Verujem da ćemo zajedničkim snagama i sledeće godine predstavljati Srbiju u Svetskom šampionatu automobilizma“, kazao je Borković.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video