Auto trke ETCC WTCC

Borković planira povratak u WTCC

Dušan Borković, trenutno vodeći vozač u generalnom plasmanu Evropskog šampionata touring automobila, nakon nekoliko odličnih trka, ne krije ambicije za povratak u WTCC.

Do sada je prošlo pola sezone, a Dušan nakon šest trka ima 11 poena prednosti nad Fulinom i čak 20 nad Pfisterom. Nakon lagane pobede u prvoj trci, i borbe za drugo mesto u trci dva, Dušan jasno govori da ima ambicije da se vrati u WTCC.

„Znao sam da će biti teško u drugoj trci, jer su svi automobili identični, a ja sam startovao sa osme pozicije. Imao sam dobar start, čime sam zadovoljan, ali bolje od druge pozicije nije moglo.“ – rekao je Borković.

Tokom pauze u sezoni, Borković će raditi na tome da se vrati u WTCC, nakon katastrofalnog početka sezone sa Proteamom.

„Mislim da ću imati mnogo sastanaka sa svojim sponzorima po pitanju povratka u WTCC. Biće to dugi, dugi sastanci, ali verujem da ćemo uspeti.“ – završava Borković.

Izvor: www.touringcartimes.com

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video