Auto trke ETCC

Borković najbrži u drugoj trci

Dušan Borković došao je do druge ETCC pobede, na drugoj trci u Slovačkoj. Pančevac je na Slovakiaringu imao šesto startno mesto, ali je već u prvom krugu došao do trećeg mesta.

Na kraju prvog kruga na stazu izlazi safety car, jer je Aytac Biter udario u zaštitnu ogradu. U tom trenutku na čelu karavana je bio Ronny Jost .

Sredinom trke vozilo bezbednosti izlazi sa staze, a Borković koristi nesmotrenost Švajcarca i izbija na čelo trke. U istom krugu Bulatović izleće sa staze, ali se vraća na stazu.

Dušan Borković je sigurnom vožnjom došao do prvog mesta, ispred Kajaia i Homole. Vozači Lein Racing tima, Lalušić i Bulatović bili su odlični i u trci dva. Za razliku od prve trke, u trci dva do desete pozicije dolazi Mladen Lalušić, dok je njegov klupski kolega Dejan Bulatović zauzeo 11. poziciju.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video