Auto trke ETCC

Borković najbrži na drugom treningu

Izgleda željan revanša za treću poziciju na prvom ETCC testu, srpski trkač Dušan Borković dominirao je na drugoj probnoj sesiji. Pančevac je zabeležio najbrži krug dana u ovoj takmičarskoj kategoriji (2:13,292), u vremenu 1,060 sekundi boljem od Homolinog, a 1,210 sekundi boljem od Fulinovog.

Trojica pretendenata na ovogodišnje zlato u klasi, ponovo su zauzela tri čelne pozicije u apsolutnom poretku, istina u redosledu promenjenom u odnosu na test 1, a četvrto mesto pripalo je još jednom pilotu „seat leon rejsera“, Nemcu Andreasu Pfisteru.

Davit Kadžaja dovezao je svoj turboprehranjivani BMW do ukupno pete pozicije i to je povratak na normalnije stanje stvari, jer se i očekuje da se ovaj auto nađe ispred rivala iz TC2 klase. Da je Gruzin bio najbrži u TC2T klasi kupa i da je nadmašio sve turske konkurente, Bitera, Ilkija i Atara, se već podrazumeva.
Dejan Bulatović postigao je šesti rezultat, a peti u SMT klasi. Iako je skliznuo za jednu poziciju u odnosu na prvi test, ovaj plasman i dalje je odličan. Njegov timski kolega Mladen Lalušić završio je kao ukupno deveti, a kao osmoplasirani u klasi.

Kao apsolutno 11, a na mestu lidera u TC2 klasi našao se Peter Rikli u atmosferskoj „hondi sivik“. Za ocenu vrednosti tog plasmana mora se istaći da Matejovski u ovoj sesiji nije ni izašao na asfalt Slovakija ringa. Osim njega, 45-minutnu priliku za još jednu probnu vožnju nije iskoristilo još petoro vozača, među njima i svi takmičari u klasi S1600.

ETCC_test2

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video