Auto trke ETCC

Borković, Lalušić i Bulatović voze ETCC u Slovačkoj

Evropski kup turing automobila sledećeg vikenda dolazi u Slovačku, a broj takmičara prijavljenih za drugu sezonsku rundu porastao je na 21.

Naime, srpski tim Lein racing za koji se trkaju Mladen Lalušić i Dejan Bulatović, koji se inače takmiče u Seat Leon Evrokupu, odlučio je da prijavi svoja dva vozača za SMT klasu.

„Odabrali smo ETCC jer ima dobru medijsku podršku i zanimljiv koncept koji nudi kvalitetno trkanje, a možemo dosta toga i da naučimo od iskusnijih ekipa“, rekao je Miroslav Rastović, tim menadžer Lein racinga. „Mi smo mali i novi tim, očekujemo da budemo konkurentni, ali ne osećamo pritisak što se rezultata tiče. Naši sponzori će biti predstavljeni širokom auditorijumu u velikom šampionatu, tako da je to već na neki način naša pobeda. Ako budemo u prilici da osvojimo neke bodove, sigurno ćemo se potruditi da ih uzmemo“.

Rastović dodaje da će se Lein racing takmičiti u Seat Leon Evrokupu cele sezone, da su već napravili napredak uprkos određenim tehničkim problemima i da je to za njih veliki i važan proces učenja.

 

Srpskoj publici najzanimljivija klasa jeste SMT, u kojoj se za titulu bore stari znanci Dušan Borković, Petr Fulin, Andreas Pfister i Mato Homola. U Mađarskoj je iznenađenje priredio Ferenc Fica, pobedivši u trci 1, pa trenutno deli prvo mesto na tabeli sa Borkovićem, koji ima jedan podijum manje. Pančevac je ranije najavio da će produžiti plodonosnu saradnju sa timom B3 rejsing.

Fica nema stalni ugovor sa Zenge motorsportom, ali će se pojaviti u Slovačkoj. Kao što smo naveli, u ovoj klasi na Slovakija ringu debituje dvočlani Lein racing tim, a ojačanje kadra predstavlja i nastup Mađara Norberta Tota. On će se na drugoj ETCC rundi 2015. trkati za Zengeovu ekipu, za koju je ove sezone već nastupio na šangajskim trkama TCR serije. Zahvaljujući njemu, Lalušiću i Bulatoviću, broj takmičara u najatraktivnijoj i najmasovnijoj klasi Evropskog kupa turing automobila porastao je na devet.

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video