Auto trke ETCC

Borković i ubuduće sa mađarskim B3 racingom

Dušan Borković će se i u nastavku sezone ETC kupa trkati za mađarsku ekipu B3 racing, a zvanični naziv postave će biti NIS Petrol racing tim. Klasa, naravno, ostaje ista, a automobil Seat Leon cup racer.

Srpski automobilista i mađarski tim odlično su sarađivali na prvoj ETCC rundi na Hungaroringu i prvi zajednički nastup doneo je pol poziciju i pobedu u drugoj trci vikenda.

„Posle iskustva u Svetskom šampionatu, slobodno mogu da kažem da ovako uigran i spreman tim nisam video ni tamo. Oduševili su me svojom profesionalnošću još na razgovorima pred trku u Mađarskoj, a na samoj stazi pokazali su umeće i požrtvovanost. Moram da priznam da sam već tada poželeo da ostatak sezone svoje poverenje dam upravo njima. Radujem se budućoj saradnji i uspesima koje ćemo, nadam se, zajedno postići“, rekao je Borković.

B3 racing se od prošle godine takmiči i u obnovljenom Leon Evrokupu, u kojem ima dva pilota, a njegovi vozači trkaju se i u Suzuki RCM kupu.

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video