Auto trke TCR

Borković i Homola čekaju trećeg vozača B3 Racinga

Mađarski tim B3 Racing dosad je potvrdio dvojicu vozača za 2016: Dušan Borković i Mato Homola voziće dva od tri „Seat Leon Racera“ u TCR intenacionalnoj seriji.

Srbin ima iskustva sa ovim automobilom, s njim je osvojio ETCC u Monomarki, ali će ove godine dobiti potpuno nov primerak, sa paketom unapređenja, koji podrazumeva sekvencijalni menjač, nove elemente karoserije i kočnice.

„Veoma sam uzbuđen pred start sezone“, rekao je Borković. „Imaću dvoje timskih kolega prvi put u karijeri i siguran sam da ćemo morati da se prilagođavamo. Ja sam fokusiran na sopstvene performanse i daću sve od sebe da se dokažem na svakoj trci. Prva trka je uskoro, 3. aprila u Bahreinu, gde vozimo zajedno sa Formulom 1 i mislim da će to biti sjajan početak sezone. Mnogo toga ostalo je da se pripremi. Nadam se da će novi „Seat“ biti spreman za test sredinom marta i da ću imati priliku da osetim sve nove performanse automobila pred prvu trku“.

Borkoviću se u timu nedavno pridružio Mato Homola, prošle godine ozbiljan suparnik u Evropskom kupu turing automobila.

„Zabavno mi je što smo Mato i ja bili ljuti rivali, a onda postali timske kolege“, komentariše Pančevac novonastalu situaciju. „Ipak, ostaćemo rivali na stazi, ali ćemo zajednički raditi na unapređenju.“

Što se trećeg TCR automobila tiče, njega će sigurno biti, jer se time B3 Racing pohvalio na svojoj Facebook stranici. Ko će sesti za volan tog „rejsera“, još nije objavljeno, ali mađarski portali tvrde da bi to morao da bude Mađar, pre svih neko od B3 vozača iz prošlogodišnjeg Seat Leon Evrokupa, dakle Atila Taši ili Dominik Fekete.

Ne isključuje se mogućnost da u TCR seriji debituje suvlasnica ekipe Edina Buš, koja se u prethodne dve sezone takođe trkala u Seat Čeon Evrokupu. Da li Borkovićeve reči „Imaću dvoje timskih kolega“ već ukazuju na to da je treći „rejser“ namenjen dami?

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video