Borković drugi u Japanu

Tokom vikenda je vožena jedanaesta trka WTCC šamponata, a kako smo već pisali, naš as je za drugu trku ostvario drugo startno vreme na kvalifikacijama.

U prvoj trci Jose Maria Lopez je pobedio, ostavivši iza sebe Chiltona i Sebastian Loeba. Duca je prvu trku završio na odličnom osmom mestu, ali se zbog druge starne pozicije na drugoj trci od njega mnogo očekivalo.

U drugoj trci naš as je u svom Chevrolet Cruzu uspeo da odoli napdima Michelisza i zadrži drugu poziciju s koje je startovao, čime se domogao prvog WTCC postolja u životu, popevši se na drugo mesto, odmah iza Tarquinia, a ostaviši iza sebe Michelisz. Za njima su kroz cilj prošli Coronel, Muller, Lopez, Morbideli, …

Borković je na sve izjavio – „Trka nije bila toliko komplikovana. Imali smo dobar tempo, dobar set-ap. Želeo bih da se zahvalim sponzorima, porodici, svima u Srbiji. Volim vas. Imao sam mnogo problema, mogao sam i ranije da se nađem na podijumu i ovo je velika satisfakcija za mene.“

Borković je nakon današnjeg vikenda, tokom kog je ostvario 22 poena, došao do 14. pozicije u šampionatu.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video