Borković diskvalifikovan nakon incidenta posle trke

Dušan Borković je diskvalifikovan sa trke u Monzi, nakon što je posle trke došlo do tuče između automobiliste iz Srbije i članova PCR Sport tima, a prema snimku koji se pojavio, reč je o Askoninom stricu.

Kako smo razumeli, Borković se uputio ka garaži Benjamin Lessennesa sa kojim je imao kontakt nakon kog su obojica izbačeni sa staze, a Lessennes je prebačen u bolnicu radi daljih pregleda.

Dok je izlazio sa timom, Borković je shvatio da Ascona kreće da se žali na incident koji se dogodio među njima dvojicom na stazi, nakon čega je usledio verbalni sukob, a zatim i fizički.

Borković je nakon incidenta otišao sa staze, ostavivši trudnu suprugu i menadžera Adrijanu da sa čelnicima razmotri incident.

„Posle trke sam išao da popričam sa Lesensom o ponašanju na stazi, razgovarali smo i sve se mirno završilo. Kada sam izašao iz njegovog boksa, koji se nalazi preko puta Askoninog, on me je napao verbalno jer sam ga udario pošto mi je pukla guma. Počeo sam da mu objašnjavam da ja nisam mogao da kontrolišem auto, kada me je iznenada napao i verbalno i fizički neko iz njegovog tima. Ništa mi drugo nije preostalo nego da se branim, ali se na žalost samo to vidi na snimku“, rekao je Borković.

Kako je sve izgledalo, pogledajte na snimku. Borkoviću je nakon incidenta obrian ukupan plasman iz Monze, a postoji mogućnost i da izgubi licencu na šest meseci.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video