Auto trke TCR

Borković bez bodova u Belgiji, Vernayu pobeda

Takmičari Leopard Racing Team dominantno su okončali drugu trku u Belgiji na stazi Spa-Francorchamps zauzevši sva tri mesta na podijumu, dok je naš automobilista Dušan Borković ostao bez bodova usled kontakta sa Morbidellijem.

Jean Vernay došao je do pobede u drugoj trci, dok je prošlogodišnji šampion Stefano Comini završio na poziciji broj dva. A. Buri, koji je imao prvu startnu poziciju trku je završio na trećem mestu, a do četvrtog mesta stigao je timski kolega Dušana Borkovića Mato Homola.

Dušan Borković usled kontakta sa vodećim u TCR šampionatu Gianniem Morbidelliem ostao je van staze već u prvom krugu kao i bez borbe za nove poene i kući se vraća sa 20 osvojenih bodova iz prve trke. Morbidelli je ostao bez prednjeg desnog pneumatika. Atilla Tassi startovao je na drugoj trci, iako je imao veliku havariju na prvoj trci, mehaničari B3 Racing Teama uspeli su da osposobe auto za današnju trku koju je završio na poziciji broj 15.

Naredna trka TCR serije vozi se 22. maja u Italiji.

 

foto: motorsport.com

 

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video