Auto trke Priče iz boksa

Boris Miljević sa ekipom Nazionale Piloti na utakmici u Monci

Brianteo stadion u Monci, 2. septembra, biće domaćin humanitarne utakmice između ekipa „Nazionale Piloti“ (sastavljene od automobilista i vozača Formule 1) i ekipe „Nazionale Calcio TV“. Utakmica počinje u 20:30h, a humanitarni projekat nosi naziv „Pit Stop solidarnosti“.

Najtrofejniji automobilista Bosne i Hercegovine, Boris Miljević, nastupiće za ekipu „Nazionale Piloti“ zajedno sa Serhio Perezom (Force India F1), bivšim Ferrari Formula 1 vozačem Đankarlo Fizikelom, Paskal Verlejnom (rezervnim vozačem Mercedes AMG Formula 1 tima), Fabio Lajmerom, Ivanom Kapelijem, Ecio Đanolom, Kristianom Gedinom, Rafael Marćielom (GP2), Antionio Fuokom (GP3), Serđio Kampanjom, Davidom Fumanelijem (Renault), te golmanima ekipe Đanluka de Ferarijem i Mateo Munarijem.

Borisov debi za ekipu „Nazionale Piloti“ bio je prošle godine na utakmici u nemačkom Hanau-u, gdje je ekipu predvodio kapiten Sebastijan Vettel. Na istoj utakmici piloti su odnjeli pobjedu protiv ekipe „Promi 11“ – (4:1).

„Veoma sam srećan što ću se priključiti timu na utakmici u Monci. Pred rivala ćemo sigurno postaviti snažnu ekipu, dobro se zabaviti, te se postarati da prikupimo što je više moguće sredstava u humanitarne svrhe. Humanitarnom radu sam uvijek maksimalno posvećen i za mene kao profesionalnog automobilistu  biti dio ekipe koju je predvodio Mihael Šumaher je pravo zadovoljstvo i isto tako velika odgovornost.
Drago mi je da na ovaj način, sa ovim divnim ljudima, mogu dijeliti strast koju imamo prema automobilizmu i fudbalu i što kroz ovakve projekte mogu doprinjeti onima kojima je naša pomoć potrebna. Očekujem divnu predstavu. Vidimo se u Monci!“ – rekao je Boris

Prikupljena sredstva od ove utakmice idu u fond organizacija: Comitato Maria Letizia Verga, Heartbeat Moving Children, Progetto Slancio i Casa del Volontariato.

Karte za utakmicu su u prodaji po ceni od 5 eura, dok je ulaz za decu do 6 godina slobodan.
Karte se mogu kupiti putem interneta na stranici www.e-venti.com te na šalterima u Banca Popolare di Bergamo u Monci, Brianza Province, u prostorijama asocijacija koje potpomažu projekat, IAT kancelariji grada Monca, te na stadionu prije početka utakmice.

Glavni sponzor ekipe Nazionale Piloti je Grissinbon, a tim će podržati Le 5 Stagioni, kao i tehnički sponzor Givova.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video