Borba za Španjolsku, razgovor sa Sordom!

Dani Sordo obećao je doći i boriti se ovaj tjedan u okviru 11 runde prvenstva na reliju u Španjolskoj (13.-16. Oktobra).

Španjolac će se pridružiti Thierry Neuvilleu u Hyundaiu na mješovitim površinama, te se nada kako će pridobiti potporu domaćih navijača koja će ga potaknuti da dođe drugi put do top tri pozicije ove godine.

Sordo, koji je rođen u Torrevieji u sjevernoj Španjolskoj svoj debi u prvenstvu je napravio 2003. godine i od tada je osvojio četiri druga mjesta i dva treća.

„Uvijek je fantastično ići na reli pred domaćom publikom, pa je reli u Španjolskoj definitivno vrhunac moje sezone“, rekao je Sordo.

„Zaista možete osjetiti energiju svih navijača koji dolaze. To je također bio jedan od mojih prvih relija u WRC-u tako da je vrlo poseban događaj na osobnoj razini. Naravno, reli se razlikuje od ostalih na kojim se natječemo, sa izazovom šljunka i asfalta koji zahtjeva drugačiji pristup.“

Sordo se također želi iskupiti nakon razočaravajućeg nastupa na Korzici prošlog mjeseca kada je zbog puknuća odustao prvi dan.

„Imali smo težak vikend na Korzici, tako da se želim vratiti u borbu u Španjolskoj“, priznao je.

„Završili smo na postolju u 2015. godini, a nema razloga zašto ne možemo opet ciljati visoko na ovogodišnjem reliju. Uvijek želim dati najbolje od sebe, a sada kada sam kod kuće možda još malo više.“

Sordo se pridružio kolegama iz Hyundaia na testu u Španjolskoj krajem augusta, a vozio je i20 na šljunku na drugom testu prošlog tjedna.

Video