Auto trke Kružne trke

Bolje Ušće za najverovatniji kraj sezone

Nakon jučerašnje trke na beogradskom Ušću koju je pratio veliki broj problema, danas nas je dočekao znatno pozitivniji dan, ali su ovog puta kašnjenja bila neminovna.

Kao i juče i današnji dan započeo je kvalifikacionim treninzima, ali u izmenjenom redosledu u odnosu na jučerašnji dan. Prve treninge odvozali su takmičari Fića Kupa i klasa 2000 SP i N, da bi zatim usledilo svečano otvaranje, gde su se prisutnima obratili zvaničnici grada i Sportskog auto karting saveza Srbije.

Nakon zvaničnog otvaranja vožena su još tri kvalifikaciona treninga, da bi takmičari Fića Kupa svoju trku započeli oko 14: 30 časova. Najbrži je i ovog puta bio Huberg Nagl u svom Abarthu TC1000, ispred Nikole Ekmeščića i Aleksanda Japundžića. Savo Jančević završio je trku na četvrtom mestu, ostavivši iza sebe Milena Simića, Radosava Jovića, Dejana Miletića i Marka Pavlovića.

Drugi su na stazu izašli takmičari klase prve divizije u kojoj su spojene klase 2000 SP i N. Trku su obeležili Darko Božilović i Mirko Milovanović koji su više od pola trke vodili borbu za prvo mesto. Na kraju Božilović uspeva da se odvoji od Milovanovića i trku završava kao prvi. Treća pozicija pripala je Draganu Stojkoviću koji je uspeo da popravi svoju alfu i uspešno odveze trku. Nemanja Milovanović takođe je učinio sve napore da osposobi svoju Alfu, ali bolje od četvrtog mesta nije moglo. Dejan Čolović i Igor Žikić nisu završili trku.

Igor Bogatinovski bio je najbrži u klasi N, završivši trku ispred Alekse Radojkovića i Slobodana Jovanovića. Vladimir Zečević imao je problema sa pneumatikom, zbog čega je trku napustio nakon samo četiri kruga.

U diviziji dva videli smo takmičare klasa III, IV i V. Najbrži u klasi III bio je Vuk Radenković koji je trku završio na prvom mestu, ispred Petra Matovića i Ivana Veljkovića. Milovan Ratković bio je četrvi u klasi, a Martin Delev peti. U klasi IV najbrži je bio Srđan Jevtić ispred Maria Zahirovića. U klasi V najbrži je bio Aleksandar Marinković, koji je ujedno i trećeplasirani u Diviziji 2. Drug mesto pripalo je Saši Jovanoviću.

Sledeći su na stazu izašli takmičari klase Hibrid koji su nam priredili lepu trku. Najbrži je ovog puta bio Dušan Nastasijević koji je svoje konkurente ostavio za 3,5 sekunde. Za drugo mesto gledali smo odličnu borbu između Viktora Davidovskog i Marka Pavličevića koji mu je sve vreme bio na braniku, ali do obilaženja nije došlo te Davidovski trku završava na drugoj, a popularni Pavlika na trećem mestu.

Ništa manje uzbuđenja nije izostalo i u borbi za četvrtu poziciju. Časlav Tošić i Milorad Simunović prošli su kroz cilj kao četvrti i peti sa svega 0,020 sekundi razlike. Dobru zabavu priredili su nam i Lambaša, Vukov i Pisarić, koji su se na pozicijama smenjivali tokom cele trke, ali je na kraju poredak od šestog do osmog mesta izgledao baš tako.

Nenad Mijaljević završio je trku na devetoj poziciji, a Danijel Panić na poziciji deset. Dimitrij Kimovski, Božidar Sojiljković i Zvezdan Jovanović zauzeli su pozicije između 11 i 13.

Trkački dan završili su takmičari popularnog malog N-a. Od njih se najviše zabave očekivalo, što smo u par navrata i videli u borbi za prvo mesto između Branislava Cvetića, Nikole Jovanovića i Petra Jovanovića. Ništa manje zabave nisu nam pružili ni Aleksa Radojković, Jovan Lazarević i Zoran Milisavljević koji su se u nekoliko navrata obilazili i „čukali“ u borbi za što bolji plasman.

Na kraju trka je završena u pratnji vozila bezbednosti i pobedu je odneo Branislav Cvetić, ispred Nikole Jovanovića i Petra Jovanovića. Četvrta pozicija pripala je Aleksi Radojkoviću, peta Jovanu Lazareviću, a šesta Đorđu Ristiću. Pozicije od sedam do deset pripale su Željku Petroviću, Aleksandru Marinkoviću, Nikoli Petroviću i Nebojši Babiću.

Aleksandru Nenadoviću pripala je pozicija 11 jer je trku završio ispred Davida Panića, Aleksandra Mladenovića, Marka Marića, Zorana Milisavljevića, Miloša Popovića, Igora Franičevića, Predraga Grujića i Stefana Nešića.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video