Enduro Moto trke

Blagojević u top 10 vozača – Xross Challenge

Proteklog vikenda je na Tari vožena enduro trka pod nazivom Xross Challenge na kojoj je učešće uzelo nekoliko desetina vozača iz Srbije, ali i veliki broj vozača iz sveta.

Na prvih 16 mesta klase A, na kraju takmičenja našli su se vozači koji nisu iz Srbije. Međutim, među njima umešalo se i jedno naše ime. U pitanju je Dušan Blagojević koji je tokom prvog dana držao 11. mesto u trci jer je usled kvara na motoru izgubio vreme, ali je u nedelju završio kao desetoplasirani, no u ukupnom poretku pripala mu je pozicija 11.

Pobednik u Dušanovoj klasi bio je Philipp Bertl, koji je kroz cilj prošao ispred svima poznatog Chrisa Bircha i Mihe Spindlera. Ben Hemingway osvojio je četvrtu poziciju, a Benjamin Diesel petu.

Oglašavaj

„U subotu sam bio na jedanaestoj poziciji, jedno mesto izgubio sam zbog kvara motora. Drugi dan je bio mnogo težak, ali i ako nisam imao konkurentan motor za tako tešku stazu izborio sam se za 10. poziciju i usao u Top 10 svetskih vozača. Posebno bih se zahvalio kompaniji Xmoto koja mi je pomogla u vidu guma i opreme za trku.“ kaže Dušan.

Nikola Đurić, Mladen Janković i Goran Prolušić su vozači iz Srbije, a koji su trku završili na pozicijama 17, 18 i 19 u klasi A.

Tomaž Župan i Janez Jelenc bili su najbrži u klasi B. Treća pozicija pripala je Aleksandru Mariću, koji je trku završio ispred Nikole Hristova i Gorana Đokovića. Miloš Disković bio je najbrži u klasi C, ispred Nikole Koleva i Deana Blaževskog. U klasi D trijumfovao je Dane Medić, ispred Miloša Kneževića i Milana Matejića.

foto: Željko Lukić

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video