Bivši F1 vozač se izvinjava nakon pokretanja tužbe

Philippe Streiff se izvinio Jean Todt-u i Gerrard Saillant-u nakon što je FIA pokrenula pravni postupak protiv njega zbog komentara nesreće Jules Bianchi-a.

Philippe Streiff se izvinio FIA-i zbog komentara koje je napravio protiv upravnog tela te organizacije zbog nesreće Jules Bianchi-a, nakon što je isto najavilo da će pokrenuti tužbu protiv njega.

Bivši F1 vozač, koji je ostao nepokretan posle nesreće na testiranju u Brazilu 1989. godine, izjavio je da je FIA napravila istražni panel samo kako bi sebe oslobodila krivice za nesreću koja se dogodila na Suzuki.

Komentar, koji je bio usmeren na predsednika Jean Todt-a i šefa medicinskog dela Gerrard Saillant-a, privukao je gnev FIA-e i ona je najavila da će podići tužbu protiv Streiff-a zbog klevete.

Međutim, Streiff se izvinio zbog komentara i naveo da ga je „dug“ intervju naveo da kaže „uvredljive“ komentare.

„Zaneo sam se ispred kamere. Intervju je trajao dugo i svestan sam da su date izjave bile nepristojne i klevetničke protiv Jean Todt-a, Gerrard Saillant-a i FIA-e generalno i iskreno žalim zbog toga. Ja sam pobio i povukao ove izjave, koje su neosnovane, i nazvao novinare da ih uklone iz svojih medija. Na kraju, pitao sam Jean Todt-a i Gerrard Saillant-a, koji su svesni mojih zdravstvenih problema, i oni prihvataju moje izvinjenje. Žao mi je što sam davao izjave koje ne odgovaraju razmatranju koje zaslužuju,“ zaključio je Streiff.

I dalje nije poznato hoće li FIA povući tužbu.

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video