Kružne trke Moto trke

Birčaninov motor ponovo na stazi

Petar Birčanin bio je verovatno najperspektivniji vozač sa ovih prostora. Rođen je 1987. godine i već sa osamnaest osvojio je „Zlatnu kacigu“, najviše priznanje u motociklizmu.

Petar je nastupao u klasam 125 SP i 600 SSP i pokazao je da je veliki talenat na stazi. Sa 22 godine, koliko je imao kada je poginuo, uspeo je da osvojio čak pet titula šampiona Srbije.

Poslednji motor koji je Petar vozio bio je Kawasaki ZX6R. Na istom motoru, u prepoznatljivim bojama, u klasi 600 SSP učešće je uzeo njegov veliki prijatelj Miloš Mijailović, koji je trku u Kraljevu završio na trećoj poziciji. Tri nedelje kasnije Miloš najavljuje da će voziti i Ponikve.

11759546_10206205877138520_114562473_n

„Ovu trku vozim isključivo da bismo se setili Petra, bio je odličan vozač i ne smemo ga zaboraviti“ – rekao nam je Miloš pred trku u Kraljevu. Nakon osvojene treće pozicije, odlučio je da se pojavi i na startu trke na aerodromu Ponikve.

„Trka u Kraljevu je bila odlična, osvojio sam pehar za treće mesto i mislim da nisam mogao na bolji način da se prisetimo na Peru. Na predstojećoj trci ću takođe voziti, cilj mi je isti, a verujem i da rezultat mogu ponoviti.“ – kaže Mijailović.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video