Uncategorized

Binderu pobeda u poslednjem krugu

Brad Binder pobedio je na Moto3 trci u Francuskoj, nakon uzbudljive završnice koja nažalost nije završena u poslednjem krugu, jer su konkurenti bili nemoćni.

Binder i Antonelli poveli su trku, ali osvajač pol pozicije nije mogao da isprati tempo, te ubrzo pada na šestu poziciju. Situaciju koristi Fenati i kreće odmeravanje sila između Italijana i Južnoafrikanca.

Sredinom trke, grupa u sastavu Fenati, Binder, Canet i Navarro uspeva da se odvoji od prateće grupe i kreću sa sopstvenim duelima.

U jedanaestoj krivini predposlednjeg kruga Binder izbija na čelo i tu se zadržava sve do prolaska kroz cilj liniju. Fenati na kraju završava kao drugoplasirani, a Navarro nakon greške Caneta, uspeva da završi kao trećeplasirani bez problema, ispred klupskog kolege.

Bulega koji je povređen tokom jučerašnjih kvalifikacija, danas je vozio pod lekovima i uprkos bolovima uspeo da dođe do pete pozicije, ali tempo vodeće grupe nije mogao da isprati. Quartarao je početkom trke delovao kao neko ko će ispratiti vodeće, međutim prevarili smo se. Fabio je završio na šestoj poziciji, ispred Mignoa.

Osma pozicija pripala je Antonelliu, ispred Kornfeila i koji se odlično borio za vodeće pozicije, ali je usled greške na kočenju izgubio sedam pozicija. Locatelli je stigao do desete pozicije u trci.

Sledeća Moto3 trka vozi se za dve nedelje u Italiji, na stazi Mugello.

Hvataj

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video