Binderu pobeda i pored kazne

Brad Binder, vodeći u Moto3 šampionatu, odvezao je trku karijere i došao do pobede startujući sa 35. pozicije u trci, koja je proizišla iz „prljave“ mape paljenja koju je vozio tokom kvalifikacija.

Brand Binder, Južnoafrikanac koji je osvojio drugu startnu poziciju, bio je kažnjen u nedelju ujutru zbog mape paljenja na svom motoru, koja nije bila regularna. Dodatna motivacij dovela je do toga da Binder u prvom krugu nadoknadi 14, a u drugom još pet pozivija.

Trkom su poveli Bagnaia, Bulega i Navarro, koji su se konstantno smenjivali na prve tri pozicije. Deset krugova pre kraja, Binder prilazi prvoj trojici i u stilu Valentina Rossija od pre više od deset godina, kreće da obilazi vodeće i nakon toga nestaje u daljini.

Poslednji krug trke, Binder je uveliko prvi i dolazi do prve pobede u karijeri, ispred Navarra, Bagnaie i Bulege. Mladi Bulega kreće u napad i u jednoj krivini obilazi obojicu, nakon čega je krenula prava borba. Nakon nekoliko agresivnih obilaženja, Bulega prolazi kao drugi, ispred Bagnaie koji donosi trofej Mahindi i Navarra koji je gubitnik dana.

U pratećoj ekipi Fenati je u poslednjem krugu izgubio dve pozicije, te trku završava na sedmoj poziciji, iza Kornfeila i Mira. Bastianini, Danilo i Oetl završili su u prvih deset.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video