Binderu pobeda i gotovo nedostižna prednost

Moto3 klasa donela nam je novo uzbuđenje. Brad Binder ušao je u trku sa 61 poenom prednosti u generalnom plasmanu u odnosu na Navarra i još jednom pobedio.

Binder je nakon borbe sa čak 14 vozača koji su bili na nekoliko metara od pobede, uspeo da prođe kroz cilj kao prvoplasirani. Kako je Navaro nakon kontakta sa Manzijem završio van staze i pritom „pokupio“ Mignoa, prednos u generalnom plasmanu je 86 poena, pet trka pre kraja šampionata. Druga pozicija u trci pripala je Bagnai koji je tokom većeg dela trke bio na vodećoj poziciji.

Za treće mesto konkurisali su prošlogodišnji vozači Red Bull MotoGP Rookies kupa, a kao osvajač pehara izašao je Bendsneyder, dok je Di Giannatonio na kraju završio kao šestoplasirani. Pozicije četiri i pet pripale su fantastičnom mladom Manziju i Bulegi.

Koliko je trka bila uzbudljiva, govori i Antonelli koji je trku završio na sedmoj poziciji, a tokom dva kruga se borio za prvu poziciju na koju je i izbijao par puta. Bastianini, Canet i Mir zauzeli su pozicije koje kompletiraju desetoricu najbržih vozača.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video