Binder uz pobedu na korak od titule

Danas smo u Misanu gledali jednu od manje zanimljivih Moto3 trka u kojoj su Brad Binder i Enea Bastianini usamljeni vodili pasivnu borbu za pobedu.

Između prve dvojice videli smo nekoliko obilaženja, ali bez preterane uzbudljivosti. Uz sve to, imali su dve sekunde prednosti za Bulegom i Mirom. Na kraju je Binder prošao prvi kroz cilj i pet trka pre kraja sezone ima 106 poena prednosi u odnosu na Bastianinia. Ukoliko u Aragonu bude na jednoj poziciji iza njega, titula će biti odlučena već za dve nedelje.

Nicolo Bulega i Joan Mir vodili su takođe usamljenu borbu i četiri kruga pre kraja krenuli da smanjuju razliku za vodećom grupom. Na kraju su prošli uz samo pola sekunde zaostatka za vodećima. Nedostajao im je krug ili dva da se bore za pobedu. a ovako Mir osvaja treću poziciju, a Bulega četvrti.

Čeh Jakub Kornfeil je vozio odličnu trku i na kraju završio kao najbrži u treće grupe, na petoj poziciji, ispred Locatellia, Caneta, Oetla, Ona i Di Giannantonia koji je trku završio na desetoj poziciji u trci.

foto: MotoGP.com

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video