Binder osvojio trku punu padova

Previše Moto3 vozača želelo je poene u Australiji, ali nažalost mnogima to nije pošlo za rukom. Šta više, ko god bi pokušao da bude nešto agresivniji, završio je pored staze.

Na startu trke našlo se 34 vozača, a već nakon pet krugova van staze bilo je sedam vozača, da bi potom došlo do pada McPheea koji se borio za drugu poziciju. Pad koji je doživeo McPhee povukao je sa sobom crvenu zastavu, a 24 vozača startovalo je drugu trku.

Šampion Brad Binder drugu trku od 10 krugova startovao je sa prve pozicije, na kojoj se zadržao do kraja trke. Na poziciji dva imali smo Locatellia koji je takođe bio sam i niko ga nije mogao ugroziti.

Za poziciju tri borilo se čak 15 vozača, a najbrži u toj grupi bio je Aron Canet koji je stigao do pehara u Australiji. Mlađi brat, Darryn Binder završio je trku na četvrtoj poziciji, ispred Livia Loia i Jorge Martina. Novajlija Marcos Ramirez došao je do sedme pozicije, a iza sebe je ostavio Ono, Danilo i Bendsneyder.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video