Bianchi izašao iz kome!

Jules Bianchi doživeo je težak udes na VN Japana, kada je na stazi za vreme sigurnosnog automobila izleteo i udario u pomoćnu dizalicu koja je radila na uklanjanju Sutilovog Saubera. Od tada njegovo zdravstveno stanje je sve bolje, pa sada Jules samostalno diše i pritom je premešten u lokalnu bolnicu u Nici.

„Posle sedam nedelje od incidenta i posle izazovnog perioda provedenog na intezivnoj nezi, u mogućnosti smo da sopštimo da je Jules naparvio korak napred. On se više ne nalazi u veštačkoj komi, diše samostalno i ima dobre vitalne znake, ali se još uvek nalazi u kritičnom stanju. Njegov tretman je sada ušao u drugu fazu a pokazao je poboljšanje moždane funkcije. Jules se od danas nalazi na intenzivnoj nezi u Nici, a za njega se brine veliki tim lekara.“ pisalo je u saopštenju njegove porodice.

 

Izvor: F1 Serbia

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video