Biaggi pao tokom testiranja MotoGP elektronike

MotoGP i WSB legenda Max Biaggi pridružio se 2015. Red Devils Aprilia vozačima Leonu Haslamu i Jordi Torresu na stazi prvog dana testiranja u promenljivim vremenskim uslovima na Portimao, ali njegova misija nije bila da pomogne oko WSB programa uprkos vožnje naočigled obične Aprilije RSV-4.

U stvari, pravio je prve procene novog softvera na stazi koji će zadovoljavati buduće propise elektronike u MotoGP-u.

Uprkos često klizavim uslovima Biaggi je više puta izlazio na stazu da testira novi softver, ali tehnički problem značio je gubitak kontrole u krivini i pad.

„Imali smo neke tehničke probleme,“ objasnio je Biaggi, koji je pri padu povredio levo rame. On ne misli da je pad bio težak i da je pretrpeo prelom i nada se da će ponovo voziti.

O svom zadatku na stazi Biaggi je rekao: „Ja radim za MotoGP. Nešto što testiramo za MotoGP je u osnovi potpuno novo. To je softver elektronike. U osnovi ovo će omogućiti da motocikl odgovara novim propisima u MotoGP-u. Ovo je zaista prvi put da testiramo.“

„Poslednji put bio sam ovde pre tri godine. Počeo sam ponovo da se navikavam na vožnju ove vrste motocikla a mokra staza mi ne pomaže, ali OK je,“ rekao je Max. „Vremenski uslovi nisu dobri. Ja sam dobro, ovde sam jedino da bi im pomogao da razviju ovaj motocikl.“

 

 

Foto: motoblog.it

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video