Biaggi i Laverty nastavljaju da razvijaju Aprilijin GP projekat

Bivši šampion sveta Max Biaggi i Tyco BMW MCE British Superbike vozač Michael Laverty nastavljaju da razvijaju elektroniku za Aprilijinu novu MotoGP mašinu, uz glasine da bi se mogla zvati RS-GP.

Priključujući se Jerez World Superbike testu tokom dva dana, dvojac je vozio hibridnu mašinu koja kombinuje Aprilijin šampionski 2014 WSB motocikl sa novim motorom i elektronikom u cilju pripreme za test na Sepangu sledećeg meseca.

Laverty: „Obavljali smo posao na pomalo hibridnom motociklu. Čudno je što odem da testiram a ne pokušam da podesim motocikl da ide što je brže moguće. Još uvek se prilagođavam na ulogu testiranja. Mi smo uglavnom radili na fundamentalnim izmenama Aprilijinog softwera, kao i testiranju različitih situacija kao na primer izletanje sa staze kako bi se uverili kako senzori mogu reagovati na to.“

„Namera je da sledećeg meseca kada odemo na Sepang budemo u mogućnosti da ubacimo novi softwer u ECU GP motocikla i onda budemo u mogućnosti da se koncentrišemo na druge stvari kao što je razvoj šasije.“

 

 

Foto: MCN.com

 

 

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video