Biaggi isključuje mogućnost povratka u WSB

Bivši World Superbike šampion Max Biaggi odbacio je mogućnost ‘wild card’ nastupa u sezoni 2015. Italijan je pokrenuo špekulacije o mogućem povratku u takmičenje nakon pojavljivanja na nedavnom WSB testu u Jerezu.

U to vreme Biaggi je radio zajedno sa test vozačem Michaelom Lavertyjem kako bi pomogao razvoju elektronike za novu Aprilijinu GP mašinu i naglasio je da je njegova uloga na testovima bila strogo u svrhu testiranja.

„Stvarno je lepo i zabavno vratiti se na World SBK mašinu. Moj poslednji nastup bio je 2012. tako da je prošlo mnogo vremena. Za mene je čast vratiti se na stazu i pomoći oko razvijanja motocikla. Biti odsutan više od dve godine znači da moram skinuti rđu i vratiti se u ritam. To će malo potrajati, ali je stvarno lepo.“

„Žao mi je što ovo kažem, ali neću voziti nijednu „wild card“ trku ove godine. Ja sam samo test vozač tako da je moj cilj odvezti što je moguće više krugova dok razvijam nove komponente i podešavanja za oba MotoGP i World Superbike motocikla.“

 

Foto: crash.net

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video