Biaggi detaljno o povredi u Sepangu

Max Biaggi tvrdi da je neočekivano u Maleziji ostvario podijum uprkos povredi ramena. Od kako se vratio u WSBK trka u Maleziji je prvi podijum za Maxa Biaggija. Nakon trke Biaggi je otrkio da se trkao sa pokidanom tetivom u ramenu.

Šampion iz 2010. i 2012. se u ovoj sezoni dva puta pojavio na Aprilliji kao wild card vozač u Misanu i Sepangu. To je prvo takmičarsko pojavljivanje Biaggija od kako se penzionisao nakon osvajanja šampionske titule 2012.
Biaggi je otkrio da se tokom trke u Maleziji, posebno tokom uzbudljivog finiša trke posebno mučio sa povredom ramena. Povredu je zadobio prilikom nezgodnog pada tokom testiranja pred trku.

Italijan je otkrio detalje povrede, dodajući da je dijagnoza pokidana ramena tetiva. Uprkos svemu, uspeo je da izbegne operaciju, a protekle nedelje se pojavio u Misanu kako bi testirao Aprilliju na jednodnevnim testiranjima.
„Posle Sepanga, otišao sam na detaljnije preglede kada su mi rekli da sam pokidao tetivu, što je posledica isčašenog ramena.“, rekao je Biaggi,“Nisam imao operaciju, ali sam bio na fizikalnoj terapiji i vežbam kako bih ojačao mišiće ramena.“

„Moje učešće na trci u Maleziji je bilo pod znakom pitanja, osećao sam jak bol, ali ipak smo uspeli!“
Biaggi se neće takmičiti u preostale tri trke u WSBK sezoni.

Video