Auto trke Formula 1

Bez trke u Maleziji od 2018.

Trka u Maleziji je 1999. uvedena u kalendar F1, posle 19 godina najavljeno je da će ovogodišnja trka u Maleziji biti poslednja.

„Uvek je teško oprostiti se od člana F1 porodice“ kaže Sean Bratches, generalni direktor komercijalnih poslova Formule 1,“skoro 20 godina fanovi Formule 1 iz Malezije su dokazivali da su jedni od najvatrenijih navijača u svetu. Kao što smo rekli u Melburnu, imamo nameru da od sledeće godine ceo F1 približimo fanovima, stvaramo nove digitalne sadržaje i nova dešavanja kako na stazi tako i van nje. O tim planovima ćemo, nadam se, više razgovarati kako sezona odmiče.“
„Sledeće godine nas čeka 21 uzbudljiva trka, u kalendar se vraćaju Velika nagrada Nemačke i Velika nagrada Francuske. Želeo bih da se zahvalim stazi Sepang i Maleziji na gostoprimstvu i profesionalnosti svih ovih godina, kao i velikoj podrški razvoju motosporta.“ dodao je Bratches.
Odluku o ukidanju trke u Maleziji zajedno su doneli čelnici F1 i direkcija staze Sepang.
Tokom ovih 19 godina, Malezija je postala velika fan baza motosporta i Formule 1, i uspešno se postavila kao bitna turistička destinacija za sve ljubitelje motosporta.

Video