Bez novih F1 timova u 2016.

The grid lines up behind the Safety Car for the start of the race. Formula One World Championship, Rd 17, Korean Grand Prix, Race, Korea International Circuit, Yeongam, South Korea, Sunday 24 October 2010.

FIA je potvrdila da se 12. tim neće pridružiti Formuli 1 sledeće godine, jer ni jedan tim nije uspeo da prođe tendere. Haas F1 će se sledeće sezone pojaviti kao jedanaesti, ali dvanaesti tim će se pridružiti Formuli 1 najranije 2017. godine.

FIA je ranije ove godine otvorila tendere za nove timove sa ciljem da se održi konkurentnost i uspešnost Formule 1, ali je nakon analize 2 kandidata, oba odbila.

Portparol FIA, izjavio je: “ Možemo da potvrdimo da je FIA primila 2 zahteva za mesto u Formuli 1. Nakon toga, sproveli smo sveobuhvatnu analizu. Nažalost, ni jedan od njih nije uspeo da zadovolji kriterijume. Sada je vreme za konkurisanje završeno.  „

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video